André Myhrer till vänster jublar över andraplatsen i Japan i natt. I mitten segraren Felix Neureuter och till höger tredjeplacerade Marco Schwarz.
André Myhrer till vänster jublar över andraplatsen i Japan i natt. I mitten segraren Felix Neureuter och till höger tredjeplacerade Marco Schwarz. Foto: TT
Alpint

Myhrer tvåa i världscupslalom i Japan

André Myhrer från Bergsjö svarade i natt för säsongens hittills bästa insats när han kom tvåa i världscupslalomen i japanska Yuzawa Naeba.

Det var svenskens första pallplats i slalom för säsongen och han var bara fem hundradelar efter segrande Felix Neureuther från Tyskland.

– Det har gått tungt under säsongen så det var skönt att se lite fina siffror i målgången. Det blev nästan vinst men jag fick nöja mig med andra plats, säger Myhrer till SVT.

André Myhrer har haft en tuff säsong, med en tredjeplats i parallellslalomen i italienska Alta Badia som säsongens bästa resultat tills nu. Så det här resultatet var efterlängtat.

– Det var ett tufft race idag. Både sol, regn och dimma. Men jag fick till två riktigt bra åk, säger Myhrer till SVT.

– Det var viktigt för hela svenska teamet. Vi har kämpat hårt, åkt bra skidor men inte fått med oss resultaten. Hoppas det här kan ge en boost.

Mattias Hargin kom tolva efter att ha legat tvåa efter det första åket, men föll tillbaka i det andra.

Nästa tävling för de svenska slalomherrarna blir i parallellslalom i Stockholm den 23 februari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista