Polis i dörröppning.
Foto: Foto: Daniel Sjöholm.

Den döde 20-åringen bodde inte på boendet i Ljusne

P4 Gävleborgs reporter: Det är mycket jobb kvar för polisen
1:31 min

Den 20-åring, som dödades i helgen i Ljusne, bodde inte på asylboendet i Ljusne. Han bodde hos bekanta inne i Söderhamn. Nu fortsätter polisens intensiva arbete. 

Mordutredningen kring bråket i Ljusne är nu inne på sitt andra dygn. Den tekniska undersökningen fortsätter och det återstår flera förhör, enligt polisen. 

– Ja, nu fortsätter ett stort antal polismän sitt arbete. Man fortsätter den tekniska utredningen både i lägenheter och utomhus. Polisen anser att de har väldigt mycket kvar att göra, säger P4 Gävleborgs reporter Leif Eriksson, som rapporterat om knivbråket under helger. 

Och nu står det klart att den dödade mannen inte bodde på asylboendet, utan hos bekanta i Söderhamn. 20-åringen är identifierad och anhöriga är underrättade. 

Det var i lördagskväll som 20-åringen dödades och tre skadades vid ett bråk på asylboendet i centrala Ljusne. En man sitter anhållen misstänkt för mord och mordförsök. 

Under natten har Migrationsverket haft väktare vid asylboendet.

– Polisen fortsätter operation dörrknackning vid boendet. Dels för att skapa trygghet, dels för att få in fler vittnesuppgifter, säger Leif Eriksson. 

Statsminister Stefan Löfven har kommenterat händelsen i Ljusne i samband med sitt besök i Indien. Han menar att säkerhetsfrågan är viktig. 

– Vi måste se till att det finns en säkerhet på asylboenden. Det kan behövas i en nära situation att man stärker upp säkerheten på en del boenden, säger Löfven och fortsätter.  

– En sak vi har gjort är att vi tagit ned antalet asylsökande till Sverige. Ett av problemen är att man är trångbodda helt enkelt. Ett annat problem är sysslolöshet och därför vill vi nu utöka samarbete med studieförbunden men även idrottsrörelsen så att man får något vettigt att göra under sin väntetid, säger Stefan Löfven. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".