Foto: Christian Höijer/Sveriges Radio
Foto: Christian Höijer/Sveriges Radio

I dag: Sista rättegångsdagen om knivmordet i Söderhamn

Rättegången har hållits bakom stängda dörrar
0:43 min

I dag avslutas rättegången i Hudiksvalls tingsrätt gällande knivmordet på 18-årige Yasan Aloush i Söderhamn 19 september i fjol. En 17-åring står åtalad för mord och grov misshandel, medan tre andra tonåringar misstänks för medhjälp och skyddande av brottsling.

Den 6 dagar långa rättegången startade 21 januari i Hudiksvalls tingsrätt.
Huvudförhandlingen har hållits bakom stängda dörrar med hänsyn till de inblandades ålder. De fyra åtalade är alla 17 och 18 år gamla.

Tingsrätten har fått höra hur bråket 19 september i centrala Söderhamn kunde sluta så illa att en 18-åring dog och en 17-åring skadades. Totalt har ett tiotal vittnen hörts, både ungdomar som var med, poliser och sakkunniga.

I dag är det dags för åklagare och försvarsadvokater att knyta ihop säcken och framföra sina yrkanden, alltså om de inblandade ska dömas eller frikännas.

– Eftersom jag åtalat honom för mord anser jag att den berättelsen inte är den korrekta utan att han huggit honom medvetet, har åklagare Christer Sammens tidigare sagt till P4 Gävleborg.

En olyckshändelse och kamp om kniven mellan offret och den huvudmisstänkte. Det är 17-åringens försvarare förklarat händelsen. 

– Olyckligtvis slutade det på det här tragiska sättet, säger Jonas Granfelt. 

P4 Gävleborgs reporter Agneta Sundberg kommer att rapportera från Hudiksvalls tingsrätt. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".