Asylboendet i Ljusne.
1 av 2
Asylboendet i Ljusne. Foto: Oliver Bergman/Sveriges Radio
Mikael Hedström, presstalesman vid Gävleborgspolisen. Foto: Harald Hans-Ers/Sveriges Radio
2 av 2
Mikael Hedström, presstalesman vid Gävleborgspolisen. Foto: Harald Hans-Ers/Sveriges Radio

Polisen: Det kan bli fler gripanden

Ännu oklart vad som har orsakat bråket
1:23 min

Det kan ta lång tid innan polisen får en klar bild av vad som hände i Ljusne i helgen, då en man i 20-årsåldern dödades. En person sitter anhållen misstänkt för mord. Men enligt polisen är det möjligt att fler personer kan komma att gripas. 

– Vi kommer att höra flera och det kan vara så att åklagaren gör bedömningen att vissa personer ska vara kvar en stund och höras mer. Så kommer det nog att vara fram och tillbaka den närmaste tiden, säger polisens presstalesman Mikael Hedström.

I lördags eftermiddag kom ett tiotal personer till Ljusne i bilar och de besökte cirka fem personer på ett asylboende. Där uppstod bråk som ledde till att flera personer skadades med någon form av stickvapen.

En person skadades allvarligt och fördes av sina kamrater in i en bil för att de själva skulle ta sig till ett sjukhus. I Sandarne insåg de att de behövde ambulans som kallades dit. Men mannens liv gick alltså inte att rädda.

En man i 20-årsåldern sitter nu anhållen misstänkt för mord och mordförsök i tre fall. Vad som orsakat bråket är än så länge oklart. Mikael Hedström säger att polisen nu samarbetar med Söderhamns kommun och Migrationsverket för att skapa trygghet i området.

– Vi har ju många boenden så det gäller att samverka med många kommuner för det här sprider ju en oro för de boende. Det kan vara så att man behöver byta boende för vissa personer för att det ska bli lugnare, säger han.

Polisen fortsätter nu med att knacka dörr i området, fler förhör görs och tekniker letar föremål som kan kopplas till händelsen på brottsplatsen. Och enligt Mikael Hedström kan utredningen ta lång tid.

– Det är många människor som ska höras och man behöver tolkar naturligtvis. Så jag tror att utredningen kommer att dra ut på tiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".