Danne Sonefors från Bollnäs Ishockey Sällskap
Bollnäs hockey satsar framåt. Foto: Leif Eriksson

Stor ungdomssatsning ska ge nytt A-lag i Bollnäs 2018

BIS: Ungdomsverksamheten är väldigt viktig men man samlas kring ett A-lag
1:02 min

Bollnäs Ishockey Sällskap, BIS, har efter 76 år lagt ned sitt A-lag. Nu satsar man istället på ungdomslag och att få ordning på ekonomin. 

Just nu har klubben 255 aktiva spelare och föräldrar i olika ungdomslag mellan 15 och 8 år. Klubben driver också en hockeyskola. Och nu hoppas man på att kunna starta ett ungdomslag för 16-åringar och få igång ett Juniorlag under 2016/2017. 

Ett nytt A-lag kan ses på isen tidigaste till säsongen 2018/2019.

– Föreningen samlas ju egentligen kring ett seniorlag så är det ju, även om ungdomsverksamheten är väldigt viktigt. Med ett A-lag så har grabbarna något att se upp till, säger Danne Sonefors, i BIS styrelse.

Men det är svårt när man är mitt i bandyland. 

Går det att få ett topplag i hockey i Hälsingland?

– Utan samarbete kan vi inte få fram ett topplag i Hälsingland. Jag tror mycket på att Hudiksvalls Hockeyklubb kommer tillbaka, men i södra Hälsingland behövs nytänkande och samarbete, säger Danne Sonefors. 

Bollnäs IS hoppas nu på att kunna inleda ett samarbete med de närliggande hockeyklubbarna. Totalt finns det åtta aktiva hockeyklubbar i bandylandskapet Hälsingland.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".