Foto: Daniel Sjöholm.
Foto: Daniel Sjöholm.

Branden i Marma hade kunnat stoppas

Åklagaren: Jag yrkar på att båda döms för mordbrand
1:11 min

Branden i Föreningens hus i Marmaverken i januari hade kunnat stoppas. Enligt ett vittne ringde han polisen redan innan branden, men fick till svar att det inte fanns någon patrull att skicka. Det framkom i dag i Hudiksvalls tingsrätt. 

I dag fortsatte rättegången om branden av Föreningarnas hus i Marmaverken. Två killar, 18 och 19 år, står åtalade för mordbrand alternativt medhjälp till mordbrand.

Under förmiddagen hördes vittnen, bland annat den person som skjutsade de två åtalade under natten. För rätten berättade han att han ringt till SOS och larmat om branden.

"Jag ringde polisen innan branden men fick till svar att det inte fanns någon patrull att skicka", sa bilföraren till rätten. 

– Min bedömning är att branden har orsakas av deras handlande gemensamt, säger åklagare Peter Olofsson som har yrkat på att båda ska dömas för mordbrand. 

– Min klient nekar, han har inte haft vetskap om att det skulle eldas, säger P-A Viklund, som är 19-åringens försvaras. 

18-åringen nekar också till brott. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".