Den misstänkte förs in till Hudiksvalls tingsrätt.
1 av 2
Den misstänkte förs in till Hudiksvalls tingsrätt. Foto: Hasse Persson/Sveriges radio
Åklagare Arek Nowak.
2 av 2
Åklagare Arek Nowak. Foto: Hasse Persson/Sveriges Radio

20-åring häktad för det misstänkta Ljusnemordet

1:01 min

En 20-årig man är nu häktad på sannolika skäl misstänkt för helgens mord på ett asylboende i Ljusne. Mannen nekar till anklagelserna. Och i dag anhölls ytterligare en person misstänkt för mordet. 

Förhandlingarna hölls i Hudiksvalls tingsrätt på onsdagseftermiddagen. Den misstänkte mannen, som är 20 år, är misstänkt för mord och grov misshandel i tre fall. 

Åklagare Arek Nowak yrkade på att mannen skulle häktas på sannolika skäl för brotten. Något som Hudiksvalls tingsrätt alltså höll med om. 

– Det finns förundersökningsuppgifter som har framkommit som gör att jag har gjort bedömningen att han på sannolika skäl är skyldig för de här brotten, säger Arek Nowak till P4 Gävleborg. 

Det var på lördagen som polis kallades till asylboendet i centrala Ljusne. I ett större bråk dödades en man och ytterligare tre skadades. Enligt polisen med ett stickvapen. 

Den döde mannen är en 20-årig man. Han bodde inte på asylboendet i Ljusne, utan i Söderhamn. Den misstänkte mannen nekar till brott. 

– Min klient har förnekat brott och då tycker jag inte att han ska häktas, säger den misstänktes försvarsadvokat Per Wiesel.

Nu har också ytterligare en person anhållits misstänkt för delaktighet i lördagens misstänka mord, det bekräftar åklagare Arek Nowak för P4 Gävleborg. 

Kan två personer ha dödat en person?

– Det finns utifrån juridiska förutsättningar möjlighet att säga att två personer, elelr fler, kan ha agerat tillsammans för att beröva någon annan livet, säger Arek Nowak. 

Artikeln är uppdaterad. P4 Gävleborg rapporterade tidigare att den misstänkte mannen häktades misstänk för mord och försök till mord i tre fall. Detta var fel. Mannen är häktad på sannolika skäl misstänkt för mord och grov misshandel i tre fall. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista