Ungdomsverksamheten har tagit fart igen i för Ockelbo Hockey Club.
1 av 2
Ungdomsverksamheten har tagit fart igen i för Ockelbo Hockey Club. Foto: Ockelbo kommun
Björn Rosén och Christian Stark från Ockelbo Hockey Club.
2 av 2
Björn Rosén och Christian Stark från Ockelbo Hockey Club. Foto: Ockelbo kommun

Sista pusselbiten på plats för efterlängtad ishall i Ockelbo

1:38 min

Det blev miljonregn över två av länets föreningar när Arvsfonden nu delat ut sammanlagd 122 miljoner kronor i bidrag. Och i och med miljonerna kan nu Ockelbo äntligen färdigställa en ishall. 

– Det är glädje, väldigt roligt. Det är en stor pusselbit som hamnar på plats, säger Christian Stark som är ordförande i Ockelbo Hockey Club. 

Vad betyder pengarna? 

– Projektet som vi har planerat är ett dyrt projekt. Hade vi inte fått de här pengarna så hade vi behövt ut med sparbössorna rejält, säger Christian Stark. 

I över 20 år har hockeyklubben i Ockelbo kämpat för en ishall. Men man har åkt på bakslag på bakslag. Och utan ishall är det svårt att bedriva en seriös ishockeyverksamhet, men trots det är ishockeyn på uppsving igen i Ockelbo. 

– Ja, det har tagit en otrolig fart, speciellt på ungdomsverksamheten. Nu är vi uppe på två seriespelande lag och ett som ska börja nästa säsong, plus en stor hockeyskola. Det är full fart, det här kommer i rätt tid, säger Christian Stark. 

Hallen kommer att vara en kombinationshall med ishockey på vintertid och inlines och inlineshockey under sommartid. Första spadtaget planeras i mitten av april och i oktober det här året ska ishallen stå klar. 

Tunalids Ridklubb i Hudiksvall får också ett bidrag. 1,3 miljoner kronor för att anpassa sitt ridhus, så att det blir mer tillgängligt för barn och ungdomar med funktions nedsättning.

Bidragen kommer från allmänna Arvsfonden som totalt har fördelat 122 miljoner till 71 olika projekt runt om i landet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista