Svensktoppen nästa

Är det din tur att nå en miljonpublik med din musik?

0:30 min

Brinner du för musiken? Skriver du egna låtar och älskar du att stå på scen? Då ska du ta chansen att skicka in ditt tävlingsbidrag till årets 2016 upplaga av Svensktoppen nästa och chansen att vara med i P4:s stora musiktävling.

Nu är det dags igen för P4:s stora musiktävling – Svensktoppen nästa. Från och med den första mars tar vi emot ditt bidrag. Ett bidrag som kan ta din musik till en miljonpublik. Gör som förra årets vinnare Henrik Lundholm och börja skriva och komponera din låt redan nu.

Programledare för tredje året i rad är Clara Sagström. 

– Jag vet vilken musikskatt Gävleborg är och jag är övertygad om att vi kan ta oss hela vägen till finalen på Liseberg. Det här är en fantastisk chans, ta den. Få din musik spelad på radion och för en stor publik, säger Clara. 

Det här gäller för dig och ditt bidrag

Tävlingen
Perioden 1/3-1/4 2016 tar P4:s lokala kanaler emot nyskrivna och nyinspelade originallåtar från både nya och etablerade låtskrivare och artister. För de som sedan väljs ut av jurygrupper för vidare tävlan väntar bland annat radiospelningar i P4 och lokala delfinaler inför publik. Den direktsända riksfinalen rymmer åtta slutliga finalister och arrangeras senare i sommar.

Låten - max fyra minuter
För dig som vill ta chansen att vara med och tävla i den nionde årgången av Svensktoppen nästa börjar det bli hög tid att skriva klart och spela in ditt tävlingsbidrag.
Låten får vara max fyra minuter, vara inspelad i studiomiljö (inte live) och får inte vara publicerad eller spelad före 1/1 2016. Under februari månad presenteras fullständiga tävlingsregler och övrig tävlingsinformation för årets Svensktoppen nästa här på sajten. Håll utkik efter dem och övrig information om årets Svensktoppen nästa.

Förra årets vinnare
845 tävlingsbidrag skickades in till Svensktoppen nästa förra året. Runt 125 artister tävlade lokalt på scener landet runt och åtta slutliga finalister tävlade i direktsändning från stora scenen på Liseberg i Göteborg. Förra årets vinnare hette Michael Fannon och tävlade för P4 Uppland med låten Kommer tid, kommer råd.

Här hittar du allt om Svensktoppen nästa!

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista