Sista maj stänger Nordea i Ljusdal.
1 av 2
Sista maj stänger Nordea i Ljusdal. Foto: Hasse Persson
Lars Molin, Moderaterna Ljusdal. Foto: Anna-Karin Lampou/Sveriges Radio
2 av 2
Lars Molin, Moderaterna Ljusdal. Foto: Anna-Karin Lampou/Sveriges Radio

Tydligt budskap från kommunledningen till Nordea

0:41 min

Kommunledningen i Ljusdal riktar nu ett tydligt budskap till Nordea, som beslutat att lägga ner sitt Ljusdalskontor – ta inte ner skylten. 

I dag hade Ljusdals kommun ett möte med banken. Där motsatte man sig nerläggning på orten och bad Nordea om att vara kvar på ett eller annat sätt.

Ljusdals kommun är själv Nordeakunder och omsätter drygt en miljard om året. I tisdags rapporterade P4 Gävleborg om att Nordea har beslutat att stänga Ljusdalskontoret den 31 maj.

– Vi vill att banken har en fysisk närvaro i kommunen, det är ett stort signalvärde i det som pågår, säger Lasse Molin (M) som är kommunalråd i Ljusdal.

Om Nordea lämnar Ljusdal, byter kommunen bank då?

– Nordea fick ta hand om kommunens lönehantering genom ett avtal som vi tecknade i höstas. Från kommunen är vi mån om att, i den mån som lagen om offenlig upphandling tillåter, styra våra upphandlingar mot kommunen och det lokala näringslivet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista