Den mordmisstänkte 17-åringen anländer till Hudiksvalls tingsrätt. Foto: Christian Höijer/Sveriges Radio
Den mordmisstänkte 17-åringen anländer till Hudiksvalls tingsrätt. Foto: Christian Höijer/Sveriges Radio

Åklagaren: Ska dömas till fyra år sluten ungdomsvård för mord

1:31 min

I dag har slutpläderingar hållits i rättegången om knivmordet i Söderhamn. Och den 17-åring, som misstänks ha dödat 18-årige Yasan Aloush, ska dömas för mord till fyra års sluten ungdomsvård. Det anser åklagare Christer Sammens, som menar att bevisningen är övertygande.

– Det finns vissa vittnesuppgifter som är så entydiga att man kommer inte fram till annat, säger åklagare Christer Sammens om det faktum att han vill att den huvudmisstänkte 17-åringen ska dömas för mord till fyra års sluten ungdomsvård.

Hans förklaring att det har handlat om en kamp om kniven och att det var en olyckshändelse, vad säger du om det?

– Det finns ju ingen som överhuvudtaget bekräftar den uppgiften. Och dessutom menar jag att den beskrivningen han har lämnat, den är inte genomför bar, säger Sammens. 

I samband med att Yasan Aloush knivdödades i september i fjol, så skadades även han bästa vän, en 17-åring kille, svårt. Och trots att hans fysiska skador har läkt, har han stora problem med de psykiska. 

– Anledningen till det är ju att hans bästa kompis har avlidit. Det var hans bästa vän och hans enda vän. De umgicks dagligen, säger advokat Göran Wiklund, som är målsägandebiträde för den skadade killen och fortsätter. 

– Han har tagit det otroligt hårt. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista