Hanna Östh, Lina Hammarlund, Anna Andersson och Hampus Blomkvist i Bollnäs Flames.
1 av 2
Hanna Östh, Lina Hammarlund, Anna Andersson och Hampus Blomkvist i Bollnäs Flames. Foto: Anna Molin/Sveriges Radio
Clas Blom och Magnus Ståhl i Red Farmers.
2 av 2
Clas Blom och Magnus Ståhl i Red Farmers. Foto: Anna Molin/Sveriges Radio

Supportrarna laddar upp inför kvällens bandyderby

1:04 min

I kväll avgörs första kvartsfinalen mellan Bollnäs och Edsbyn i bandy. Båda supporterklubbarna räknar med att det kommer att bli mycket folk.

– Det känns förväntansfullt, som vanligt när det vankas slutspel. Nu är det ju lite mer speciellt eftersom vi möter ärkerivalen Bollnäs. Jag ser fram emot en härlig kvartsfinalserie, säger Red Farmers ordförande Magnus Ståhl.

Hur laddar ni upp?

– Vi är på hotellet i Edsbyn från klockan fyra och äter mat och stärker våra röster. Sedan rullar bussarna till Bollnäs klockan halv sju.

Hur är stämningen mellan supporterklubbarna?

– Vi brukar säga att det finns och ska finnas en viss grad av hatkärlek mellan klubbarna, framför allt mellan supportrarna. Det tror jag att alla mår lite bra av. Man tycker att det är lite roligt när Bollnäs förlorar och så vidare. Jag har inte märkt att det är något speciellt i dag jämfört med tidigare, men det kommer kanske i kväll, säger Magnus Ståhl.

Även i Bollnäs laddar man upp inför kvällen. Där öppnar klubblokalen klockan två på eftermiddagen.

– Vi hoppas att så många som möjligt kommer hit och spelar biljard, fotbollsspel och pratar bandy. Jag har en känsla av att det kommer att bli väldigt mycket folk i kväll, särskilt eftersom det är Edsbyn som kommer, säger Hanna Östh i supporterklubben Bollnäs Flames.

Hur speciellt är det att det är just Bollnäs och Edsbyn som möts?

– Det är väldigt speciellt. Det blir som ett annandagsderby. Det har alltid varit lite hatkärlek mellan lagen. Det är nervöst, säger Hanna Östh.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista