Polis avspärrat
Polis avspärrat, arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Mordmisstänkt i Ockelbo släppt

Den man i 60-årsåldern som den 20 februari blev anhållen skäligen misstänkt för mord i Ockelbo har släppts fri. Jouråklagare beslutade på söndagen att häva anhållandet. 

Jouråklagaren beslutade under söndagen att släppa den misstänkte mannen eftersom det inte fanns tillräckliga bevis att hålla honom i förvar.

Mannen är fortsatt misstänkt för mord, men polisens presstalesman Mikael Hedström säger till P4 Gävleborg att den rubriceringen kan komma att ändras när obduktionen är klar.

Enligt polisen ska det ha varit den äldre mannen som begärde ambulans till sin bostad, strax före 13-tiden på lördagen. Han hävdar att han då upptäckt att den yngre mannen, som är i 25-årisålden, var livlös. Ambulanspersonal kunde konstatera att mannen var avliden.   

Polis tillkallades då dödsorsaken var oklar och eftersom man inte omedelbart på plats kunde utesluta brott, så greps mannen.

Den äldre mannen, som är bekant men inte släkt med den avlidne, förnekade i polisförhör brott. Efter förhöret anhölls mannen som skäligen misstänkt för mord vilket är den lägre misstankenivån.

Det är ännu oklart vad den rättsmedicinska undersökning har gett.

Förundersökningen leds nu av åklagarmyndigheten. Polisen hänvisar till lämnad information och vill inte ge ytterligare kommentarer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".