Vinn biljetter till Melodifestivalen i Gävle.
Vinn biljetter till Melodifestivalen i Gävle. Foto: Emma Åhlström/Sveriges Radio

Tävla om mellobiljetter!

Nu har du chansen att tävla om två biljetter till Melodifestivalen i Gävle. Allt du behöver göra är att svara rätt på tre frågor. Ta chansen!

Ingen har väl missat att det är melloyra i Gävle och Gävleborg? På lördag är det dags för den fjärde delfinalen i #HelaSverigesFest. 

Du har nu chansen att vinna två biljetter till fredagens genrep i Gavlerinken arena i Gävle. Svara på dessa tre frågor och motivera varför just du ska vinna!

  • Barbro "Lill-Babs" Svensson representerade Sverige i Eurovision Song Contest i Cannes år 1961. Men låten i fråga framfördes inte av Lill-Babs i Melodifestivalen, utan av Siw Malmkvist. Vad hette låten? 

  • Lisa Ajax och Molly Sandén är två av de tävlande i årets Melodifestival, men de har också en sak till gemensamt. Det har också med sång och Gävle att göra. Vad? 

  • Östen med Resten har deltagit i Melodifestivalen flera gånger. Men vilken av följande låtar har inte varit ett bidrag i tävlingen. Pessimistkonsulten, En kaka till kaffet eller Hon kommer med solsken?

Genrepet är på fredagen den 26 februari klockan 19.30. Jag vill ha dina svar på mejladress emma.ahlstrom@sverigesradio.se senast onsdagen den 24 februari. Vinnaren hämtar biljetterna i radiohuset i Gävle senast fredagen den 26 februari 17.30. 

Må bästa melloentusiast vinna! 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista