Nuri Hajo
Nuri Hajo ger Dana och Esma stöd med svenskan. Foto: Oliver Bergman/Sveriges Radio

Med hjälp av ordpussel lär sig barnen svenska

0:59 min

Nuri Hajo är modersmålslärare och träffar eleverna varje tisdag och de arbetar sedan med bokstäver och skapar nya ord tillsammans för att utveckla ordförståelse. 

Sedan höstterminen har Nuri Hajo arbetat med eleverna på Nyhamre skola i Bollnäs. Och han ser redan en utveckling bland eleverna när det gäller kunskaper i svenska språket.  

Det är brist på lärare med flerspråkig bakgrund, hur viktigt är det att det blir fler? 

– Det är jätteviktigt, just nu när vi får så många elever som kommer från andra länder, så hoppas jag att kommunerna satsar på det här, säger Nuri Hajo.

Behovet och efterfrågan på modersmålslärare är stor så det är ett problem att det är en brist på personal som enligt Nuri Hajo behöver mer personal för att klara av att hjälpa alla nya elever som kommer. 

Det är barnens behov som ska står i centrum och det är skolans ansvar att se till att eleverna får det stöd de behöver för att klara skolan säger Nuri Hajo. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista