Sandviken.
Sandviken. Foto: Jessica Gow/TT
Bandy

Sandviken körde över Hammarby

Sandviken är en seger från att boka plats i bandyslutspelets semifinalserie.

Efter 8-4 i den första matchen kom Sandviken till Zinkensdamm på Södermalm och redan efter 45 minuter var det hela avgjort. Hannes Edlund, Patrik Nilsson, Daniel Bäck, Joakim Bergman och Dennis Henriksen sprätte in fem bollar när Sandviken gick in till pausen med 5-1. 

Fyramålsledning i bandy med halva matchen kvar är ingen garanti för seger. Och sex minuter in i andra halvlek var Sandvikens ledning halverad. Felix Nyman och Adam Gilljam gav Hammarby kontakt, men när Christoffer Edlund, tillbaka efter hjärnskakning, gjorde både 6-3 och 7-3 var saken klar.

Om Hammarby är illa ute ligger Vetlanda och Vänersborg minst lika risigt till. Villa-Lidköping följde upp söndagens 7-2 med att vinna stort i Småland. Redan efter 21 sekunder gjorde Daniel Andersson sitt första mål. Det andra kom kort senare. Och sedan trillade bollarna in i Vetlandamålet.

Efter 8-2 och två mål var av trion Andersson, David Karlsson och Lars Fall kan Villa avgöra hemma på torsdag.

Detsamma gäller för Västerås som i en betydligt tajtare match nådde 2-0 i matcher mot Vänersborg. Jonas Nilsson såg med sina två mål till att Västerås gick från 2-2 till seger med 4-3.

Hälsingederbyt mellan Edsbyn och Bollnäs är desto mer ovisst. Edsbyn vann den första kvartsfinalen borta med 3-1, men Bollnäs kontrade med att göra 7-3 i Edsbyn och minst två matcher till väntar innan endera klubben kan sikta in sig på semifinalspel.

Matchfakta från tisdagens kvartsfinaler.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista