Scenbygge i Gavlerinken Arena.
1 av 5
Scenbygge i Gavlerinken Arena. Foto: Fredrik Björkman/Sveriges Radio
Melodifestivalen i Gälve
2 av 5
Cecilia Zollitsch och Mikael Lindström. Foto: Fredrik Björkman/Sveriges Radio
Scenbygge i Gavlerinken Arena.
3 av 5
Foto: Fredrik Björkman/Sveriges Radio
Scenbygge i Gavlerinken Arena.
4 av 5
Foto: Fredrik Björkman/Sveriges Radio
Scenbygge i Gavlerinken Arena.
5 av 5
Foto: Fredrik Björkman/Sveriges Radio

Nu har Melodifestivalen kommit till Gävle!

0:22 min

Nu har upptakten och uppladdningen för Melodifestivalen i Gävle startat på allvar. P4 Gävleborg besökte Gavlerinken och kollade in scenen och uppladdningen inför den stora tävlingen på lördag.

Bygget av den stora scenen i Galverinken är i full gång och när P4 Gävleborg besökte uppladdningen är man på god väg att bli färdig inför fredagens genrep med artisterna inför publik.

Det är ett antal ton ljusrigg som ska lysa upp deltävlingen i Gävle. Och till vänster om scenen ligger ett upphöjt greenroom. Dessutom finns givetvis fläktarna på plats, ingen Melodifestival utan fläktar.

Cecilia Zollitsch, produktionsledare, ser fram emot att dra igång produktionen på riktigt.

– Jag ser fram emot att börja se alla repetitioner, vi har ju artister som torrepeterar någonstan i Gävle och gör detta med en låtsasscen som man tejpar upp. Men det är ju väldigt roligt när de kommer hit på torsdagen och börjar repetera, då blir skisserna och planerna verklighet.

Många laddar nog upp inför musikfesten i Gävle, men alla är inte lika peppade. Mikael Lindström från Blixten & co, som bygger scenen, har byggt Melodifestivalscener i 15 år. 

– Nja, det ska bli skönt och bli klar och kunna jobba lite med nästa vecka och försöka få till ett bra evenemang här på fredag och lördag för publiken som kommer. 

Är du ett fan av Melodifestivalen?

– Nej, inte nämnvärt.

Så du är inte så upphetsad inför helgen?

– Nej, jag har gjort det här i 15 år så jag är inte så upphetsad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista