Vinn biljetter till Melodifestivalen i Gävle.
Vinn biljetter till Melodifestivalen i Gävle. Foto: Emma Åhlström/Sveriges Radio

Grattis Malena till mellobiljetterna!

Det var många som tog chansen att tävla om biljetter till Melodifestivalen och fredagens genrep. Och vinnaren heter Malena Granhall från Segersta – grattis!

Under veckan har det tävlats på P4 Gävleborgs webb och sociala medier. Priset? Biljetter till Melodifestivalen och fredagens genrep i Gavlerinken Arena i Gävle.

Och som det har melloquizas! Många fina motiveringar och ännu fler rätta svar har kommit in. Men till slut var det ändå Malena Granhall från Segersta som vann biljetterna. 

– Har jag det? Med gud så roligt, säger Malena och fortsätter. 

– Biljetterna är en överraskning till min tjej! 

Svaren på frågorna vi sökte var... 

  • Barbro "Lill-Babs" Svensson representerade Sverige i Eurovision Song Contest i Cannes år 1961. Men låten i fråga framfördes inte av Lill-Babs i Melodifestivalen, utan av Siw Malmkvist. Vad hette låten? RÄTT SVAR: April, april 

  • Lisa Ajax och Molly Sandén är två av de tävlande i årets Melodifestival, men de har också en sak till gemensamt. Det har också med sång och Gävle att göra. Vad? 
    RÄTT SVAR: Helges sångstudio

  • Östen med Resten har deltagit i Melodifestivalen flera gånger. Men vilken av följande låtar har inte varit ett bidrag i tävlingen. Pessimistkonsulten, En kaka till kaffet eller Hon kommer med solsken?
    RÄTT SVAR: Pessimistkonsulten

Och till er som tävlade, men inte vann – bra kämpat! Glöm inte att följa hela festen på #HelaSverigesFest.

Vi ses där!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".