Programledare Fredrik Björkman och Martin Stenmarck efter genrepet under torsdagen.
Programledare Fredrik Björkman och Martin Stenmarck efter genrepet under torsdagen. Foto: Sveriges Radio

Martin Stenmarck: Kan behöva skriva om låten

2:15 min

I morgon drar Melodifestivalens genrep inför publik igång. Men redan i dag fick artisterna testa scenen och koreografin på plats. P4 Gävleborg träffade en laddad Martin Stenmarck som hade en enorm energi inför tävlingen i Gävle.

Martin Stenmarck har precis genrepat låten och koreografin för första gången på scenen i Gavlerinken när han möter pressen.

– Jag var precis på väg hem, skämtar han när Christer Björkman kallar upp honom för fototillfälle och presskonferens.

Martin har en bra känsla inför deltävlingen och att nu äntligen få komma igång, men han är också lugn och samlad.

– Det känns lustfyllt och roligt, alla verkar vara på gott humör. Ingen har brutit ihop. Jag är en sån där smyga-igång-kille men det är kul att få se innehållet i numret för första gången.

Och Martin Stenmarck har en del rutin, men det tror han inte spelar någon större roll.

– När man kollar på de här youngsters, de har ju gjort mer tv och grejer än vad man själv gjort. Men just i arenan, jag får enorm energi och ett slags lugn i det hela.

Låten Du tar mig tillbaks har han skrivit tillsammans med brorsan och det är en av två låtar på svenska i ett startfält med sju deltagare. Och låten är en ren kärleksförklaring berättar han. 

– Jag tycker om flörten och kärleksförklaringen vi gör till de här gamla stora låtarna. De här som jag vuxit upp med, LeMarc, Eva Dahlgren och Mauro. Det finns många likheter, men det är bara ren kärlek.

Tror du att det faktum att den är på svenska påverkar?

– Ja, kanske. Skulle man gå till final och vara med där, i och med att en internationell jury ska lägga röster där, så är det klart att det är sämre. Men skulle det vara att man kommer till final, då skulle jag ta en allvarlig funderare på att skriva om den till engelska.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista