Hård kritik mot Bollnäs sjukhus efter att en ung kvinna sytts utan bedövning. Kvinnan på bilden har dock inget med artikeln att göra.
Hård kritik mot Bollnäs sjukhus efter att en ung kvinna sytts utan bedövning. Kvinnan på bilden har dock inget med artikeln att göra. Foto: Sveriges Radio

Hon syddes med 32 stygn – utan bedövning

0:43 min

En ung kvinna som kom till Bollnäs sjukhus med skärskador i benet, syddes med 32 stygn utan bedövning. För P4 Gävleborg berättar hon sin historia. 

– Jag låg med armarna över ansiktet och skrek in i armvecken och grät. Hela kroppen skakade varje gång han stoppade in nålen, säger den unga kvinnan till P4 Gävleborg. 

Doktorn syr alltså dig utan någon som helst bedövning?

– Ja. 

Bollnäs sjukhus, som drivs av det privata vårdföretaget Aleris, får nu hård kritik av inspektionen för vård och omsorg, IVO. Sjukhusledningen erkänner att man brustit i både behandling och information till kvinnan.

– De kan inte ha missat att jag hade väldigt ont. Jag tror aldrig att jag har gråtit så mycket i hela mitt liv. Det gjorde så fruktansvärt ont, säger kvinnan. 

P4 Gävleborg har sökt Aleris utan att få svar. 

Här nedan kan du höra hela kvinnans berättelse. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista