Frans Jeppson Melodifestival
Foto: Jessica Gow / TT

Frans chockad över Gävlepublikens stöd under genrepet

Den gångna veckans förhandssnack har kretsat kring en tävlande: Molly Sandén. Men vem eller vilka ska göra favoriten sällskap till finalen? På fredagskvällens genrep chockades Frans Jeppsson-Wall av Gävlepublikens stöd.

Det finns inga idiotsäkra kort i Melodifestivalen. Även om Oscar Zia och Lisa Ajax lyckades bära favoritskapet förra veckan så har tävlingen bjudit på gott om överraskningar på vägen, fråga bara Isa och Tommy Nilsson.

Med det i åtanke verkar det ändå stå skrivet i stjärnorna att Molly Sandén ska gå hela vägen till Friends Arena och kanske också längre än så. Själv är förhandsfavoriten medveten om förväntningarna, men hon hoppas att förväntan ska omsättas i engagemang på lördagskvällen.

-Jag har varit så himla peppad för jag blev så glad och chockad, all den där kärleken är ju grym. Men det har slagit mig nu att bara folk inte glömmer att rösta, för att de tror att alla andra gör det, säger Molly Sandén.

Det är mer än publikreaktionen under genrepet som avgör vilka som slutligen tar sig till final i Melodifestivalen. Men om Gävlepubliken som samlats på fredagskvällen hade fått bestämma så hade skrällen varit ett faktum. Gång på gång steg nämligen jublet när debutanten Frans Jeppsson-Wall hördes på scen eller syntes på skärmarna.

-Jag hade ingen aning om att låten skulle få ett så här bra bemötande. Jag blev helt chockad och tappade lite kontroll och fokus där uppe på scenen, säger han.

I Melodifestivalklubbens publikundersökning går mönstret igen, där får Frans 52,2 procent av rösterna. Molly Sandén är tvåa med 14,3 procent.

Frans Jeppsson-Wall och hans låt "If I were sorry" får stöd från de två mest rutinerade deltagarna i deltävlingen: Linda Bengtzing och Martin Stenmarck.

-Jag ser den tuffaste motståndaren i Frans. Jag tror att han kan vinna hela Melodifestivalen faktiskt. Låten är superbra, han är en sådan naturlig charmör och det är något så väldigt i tiden med hela numret, säger Bengtzing.

-Jag tycker att Frans växer hela tiden. Han är så otroligt charmig och ödmjuk. Det kommer att gå bra för honom om han fortsätter så här, säger Stenmarck.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista