Peter Jensen Gavlerinken
Driftansvarige Peter Jensen Foto: Oliver Bergman/Sveriges Radio

Snabba puckar när Gavlerinken ställer om

1:34 min

Melodifestivalen har under tre dagar tagit upp Gavlerinken men redan i kväll ska det spelas ishockey, Peter Jensen berättar om hur arbetet går till.

Peter Jensen är driftansvarig på Gavlerinken och mitt under den pågående TV-sändningen av melodifestivalen måste han planera återställningen av arenan till söndagens hockeymatch. 

Vad har den här produktionen inneburit för er?

– Det här har inneburit mer jobb än normalt för oss, en vanlig hockeymatch är en lunk för oss, men vi har förberett oss bra inför det här, säger han.

Får ni någon hjälp av SVT?

– Vi har förberett för dem snarare, sedan sköter de väldigt mycket själva. De har sina proffs med sig så vi är inte med och bygger teknik eller scen utan vi anpassar vår arena utifrån det.

Vad krävs för att återställa allt?

– Vi har ju täckt massa reklam som inte får synas i TV, vi har tagit bort allt plexiglas runt sargen, öppnat portar så publiken kommer in och tagit bort pucknät och sånt måste ju återställas.

Kommer ni hinna klart?

– Produktionen ska vara borta senast 4 i natt och vi börjar arbeta klockan 6 med att ta bort golvet som ligger på isen och sedan slipa till den och köra ismaskin så blir den fin!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista