Vid husrannsakan hittades mobiltelefoner, datorer och kameror.
Foto: Agneta Sundberg/Sveriges Radio

Tonårspar åtalas för omfattande stölder

1:01 min

Idag åtalades en 18-årig man och en 15-årig flicka för omfattande stölder i Hudiksvall och flera mobilstölder i Söderhamn under vintern. Paret avslöjades sedan polisen gått igenom butikers övervakningsfilmer.

Sedan polisen granskat övervakningsfilmerna kunde ett par identifieras och plockas in på förhör.

– De är kända sen tidigare och jag beslutade om husrannsakan, säger polisinspektör Mikael Johansson. 

I 18-åringens bostad hittades många mobiltelefoner, datorer, kameror och märkeskläder samt kontokort med mera. Han är misstänkt för merparten av stölderna.

– De flesta som blivit drabbade är andra ungdomar, säger Mikael Johansson.

18-åringen har suttit häktad sen 15 februari. Huvudförhandlingen mot honom och den 15-åriga flickan hålls i Hudiksvalls tingsrätt 11 mars. De har åtalats för omfattande stölder. Enligt åtalet har paret bland annat snattat från butiker i Hudiksvall och stulit från offentliga platser såsom omklädningsrum på skolor, idrottshallar och badhus. I början av februari stals flera mobiltelefoner på Östra skolan i Söderhamn, något som 18-åringen också erkänt i förhör.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista