Sverker Olofsson är på besök i Gävle. Foto:Fredrik Björkman/P4 Gävleborg
Sverker Olofsson är på besök i Gävle. Foto:Fredrik Björkman/P4 Gävleborg

Sverker Olofsson: "Jag vet inte ett skit om Gävle"

0:54 min

I kväll ska kände konsumentjournalisten Sverker Olofsson hålla föredrag i Gävle med anledning av att konsumentvägledningen i Gästrikland firar 40 år. Förutom konsumentjournalistik brinner han också för lokaljournalistiken, som han menar urvattnas.

Sverker Olofsson är kanske mest känd som programledare i programmet PLUS på SVT, men han har också tagit ställning för landsbygden och hur den skildras i medier.

I flera debattartiklar har Sverker Olofsson tyckt till om hur lokaljournalistiken hotas, och därmed hur den lokala debatten, det som är viktigt för landsbygden, hotas.

– De nationella medierna åker ut till oss på landsbygden och bevakar när det finns något exotiskt och väldigt stort. Men vi deltar inte i den dagliga samhällsdebatten.

Och han fortsätter.

– Jag gick igenom Gävle i dag och tänkte att, jag vet inte ett skit om Gävle. Om man hårddrar det vet jag ingenting om Gävle till exempel och det är klart att det är något fel i medialandet om det är på det sättet, säger han.

Hör hela intervjun med Sverker Olofsson i klippet nedanför!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista