Förmiddagens programledare praoade på en pizzeria. Foto: Wenda Hajo / P4 Gävleborg
1 av 4
Förmiddagens programledare praoade på en pizzeria. Foto: Wenda Hajo / P4 Gävleborg Foto: Sveriges Radio
Kovan Salih som under den här dagen var ansvarig på pizzerian. Foto: Wenda Hajo / P4 Gävleborg
2 av 4
Kovan Salih som under den här dagen var ansvarig på pizzerian. Foto: Wenda Hajo / P4 Gävleborg
Wenda Hajos "Drömmen" tillsammans med Larry Forsbergs "The Dream". Foto: Wenda Hajo / P4 Gävleborg
3 av 4
Wenda Hajos "Drömmen" tillsammans med Larry Forsbergs "The Dream". Foto: Wenda Hajo / P4 Gävleborg
Det färdiga resultatet. Vilka pålägg de båda pizzorna har kan du läsa i artikeln. Foto: Wenda Hajo / P4 Gävleborg
4 av 4
Det färdiga resultatet. Vilka pålägg de båda pizzorna har kan du läsa i artikeln. Foto: Wenda Hajo / P4 Gävleborg

Radiosändning från en pizzeria

"Det är tufft men det är bara att jobba hårt"
1:48 min

Idag sände programledarna Wenda Hajo och Larry Forsberg hela sitt program från en pizzeria i Gävle. Ämnet för dagen var underskattade yrken. 

Redan klockan nio är arbetet igång med förberedelserna inför arbetsdagen. Kebabbrödet ska in i ugnen, kebabköttet ska sättas på rullning och salladen hackas.

Först tretton timmar senare kommer den här arbetsdagen ta slut för Kovan Salih och de andra pizzabagarna på Pizza House i Gävle.

– I det här yrket träffar vi varandra mer än vi träffar våra familjer, säger Kovan, som är ansvarig under den här dagen. Det är tufft men det är bara att jobba hårt, fortsätter han. 

Men trots det tuffa arbetet så älskar Kovan Salih sitt yrke och de är duktiga på att hålla en god stämning på jobbet vilket gör att de har energi och känner sig positiva under hela arbetsdagen.

– Min största drivkraft är jobbarkompisarna och kunderna, säger Kovan.

Programledarna Wenda Hajo och Larry Forsberg gjorde sina egna pizzor under praodagen. Och de märkte snabbt att det inte är så enkelt att baka ut en deg som får en fin rund form med bra tjocklek. Larry fick göra om sin pizzadeg två gånger innan han fick till den. 

– Jag har upptäckt något helt nytt! Man ska använda sig av gravitationen för att lyckas, utbrister Larry Forsberg, medan han knådar ut sin pizza med halva degen hängandes ner från pizzabänken. 

Här är deras egenkomponerade pizzor:

Larrys "The Dream"

  • Tomatsås
  • Ost
  • Skinka
  • Lök
  • Salami
  • Jordnötter

Wendas "Drömmen"

  • Tomatsås
  • Extra mycket ost
  • Banan
  • Ananas
  • Pinjenötter
  • Parmaskinka




Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".