Mattias Hammarström och Martin Frid
Mattias Hammarström och Martin Frid. Foto: Christer Åsentorp/TT

Edsbyns miljonhopp – samlar in från fansen

1:29 min

Edsbyn låter sig inte nedlås av att ha åkt ur årets SM-slutspel i kvartsfinalen mot Bollnäs. Nu kraftsamlar bygden - med målet att få ihop en miljon kronor till elitverksamheten.

Drömmen om ett tioende SM-guld tog i år slut i kvartfinalen för Edsbyn. Men trots det märker klubben av ett stort engegamang kring bandyn.

– Det var ju folkfest både här i Edsbyn och i Bollnäs under kvartsfinalerna. Dessutom har ungdomarna klivit fram starkt. Den är positiva andan som finns nu vill vi ta tillvara på på det här sättet, säger ordföranden Thomas Zetterqvist.

Klubben hoppas att deras supportrar ska skänka 1000 kronor var. Tillsammans ska de då kunna nå en miljon kronor. Pengarna ska gå till elitverksamheten.

– Det är för att bygga laget starkare framåt. Kanske möjligen ta in en förstärkning, men främst för att få ungdomarna att utvecklas vidare i Edsbyn.

Edsbyn har en tradition av att söka - och få hjälp - från den engegerade bygden.

– Det är det vi lever på. Utan stöder från sponsorer och supportrar har vi inte en chans. Det är det som gör att vi kan ha den positionJag menar den mobilisering som låg bakom arenabygget här. När drygt 3000 personer lade in 10-11 miljoner i aktiekapital i ett bolag som bygger Sveriges första bandyhall. Det är också något alldeles unikt för bygden. Att sånt här hänt tidigare gör att vi törs tro att det ska ge ett sånt resultat som vi tror.

Insamlingen startade i torsdags. Redan under fredagen hade 200 000 kronor samlats in.

– Ja, det är fantastiskt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista