Misstänkt försök till dråp på Brynäs

Den ene av de två personer som i går anhölls för anstiftan till misshandel på Sjätte Tvärgatan i Gävle natten mot lördag har nu släppts efter förhör. Den andre är fortsatt anhållen som misstänkt för försök till dråp eller misshandel.

Det var vid fyratiden på lördagsmorgonen som två personer anhölls efter ett bråk på Brynäs som inledningsvis rubricerades som försök till mord eller dråp. Enligt polisen skulle de brottsrubriceringarna kunna komma att ändras när utredningen fortskred, vilket är precis vad som nu skett.

Polisen är fortsatt förtegen om detaljerna, men vakthavande polisbefäl uppger att det var en man och en kvinna som utsattes för misshandeln ute på gatan. Inga vapen var inblandade och ingen kom enligt polisen till allvarlig skada.

Utredarna fortsätter i dag nysta i händelsen och har efterfrågat vittnen som kan ha gjort iakttagelser i området under natten till lördag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista