Östersunds tingsrätt (exteriör)
Östersunds tingsrätt. Foto: Johanna Svensson/Sveriges Radio

Misstänkte 35-åringen: Jag har handlat i nödvärn

"Den åtalade var likgiltig för konsekvenserna"
0:59 min

Under måndagen inleddes rättegången i Östersunds tingsrätt mot en man i 35-årsåldern från Stockholm. Han står åtalad misstänkt för dråp alternativt grov misshandel och vållande till annans död.

– Det kan rimligtvis inte ha hänt på det sätt som den tilltalade själv berättar, utan det har skett ett betydligt mer omfattande våld, säger Roger Häggquist, som är målsägarbiträde till den dödade mannens familj. 

Det var i mitten av december 2015 som en man hittades död i en stuga i Ytterhogdal, samma dag greps hans arbetskollega, den åtalade 35-åringen.

35-åringen misstänks ha delat ut våld mot huvud, överkropp och hals och därmed orsakat mannens död, men mannen nekar till brott.

– Han förnekar bestämt att han haft någon avsikt att döda honom. De här slagen har han utdelat i nödvärn och i anledning av det ska det vara straffritt, säger 35-åringens advokat Björn Naeslund. 

Björn Naeslund har tidigare berättat för P4 Gävleborg att det hela var ett fylleslagsmål som gick över styr. Rättegången fortsätter imorgon tisdag.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".