Morgon Persson, bror, och Jörgen Persson, son, minns Åke Persson.
Morgon Persson, bror, och Jörgen Persson, son, minns Åke Persson. Foto: Hasse Persson/Sveriges Radio

Familjen minns Åke Persson

1:07 min

Igår kom beskedet att Åke Persson företagare och grundare av Hudiksvallsföretaget Monitor avlidit på Karolinska sjukhuset efter en kort tids sjukdom. 

–Vi har strävat på framåt. Jobbat långsiktigt och haft mycket trevlig ihop. Vi har haft mycket diskussioner ihop ofta har vi delat uppfattning och ibland har vi haft olika uppfattningar, säger Morgan Persson bror och VD för Monitor i Hudiksvall.   

Var det hans ord som gällde då eller var det ditt?

– Han var ju storebror, så till syvende och sist så är det storebror som bestämmer kan man tycka men jag tror faktiskt, om jag ska vara korrekt och ärlig, att han lyssnade på mig och respekterade mina åsikter och jag lyssnade respektera hans åsikter och det blev ofta bra, säger Morgan Persson 

Vad har ni fått för reaktioner i Sverige och i världen?

– Det kommer väldigt mycket mejl och väldigt mycket samtal och jag försöker att svara på alla samtal. Mejlen har jag inte hunnit svara på tyvärr men vi kommer att svar på dom också. Vi samlar dom nu. Det kanske är dagens kondoleans brev, säger Morgan Persson 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista