Bollnäs bandy blev vinnare i dubbel bemärkelse i slutspelet mot Edsbyn, säger ordförande Jan Isaksson.
Bollnäs bandy blev vinnare i dubbel bemärkelse i slutspelet mot Edsbyn, säger ordförande Jan Isaksson. Foto: Agneta Sundberg/Sveriges Radio

Kvartsfinal mot Edsbyn gav klirr i kassan för Bollnäs bandy

1:28 min

Tre hemmamatcher mot Edsbyn har räddat ekonomin för Bollnäs bandy. Innan kvartsfinalspelet startade låg föreningen en halv miljon kronor sämre än budgeterat, eftersom publiken svikit.

Varje hemmamatch som Bollnäs nu har i slutspelet mot Villa är en ekonomisk bonus konstaterar ordförande Jan Isaksson.

– Vi låg före kvartar och semin på en minusintäkt i förhållande till budget men nu borde vi kunna få en halv miljon plus, hoppas Jan Isaksson.

Trots att laget presterat bra resultat och kom trea i grundserien så har publiken svikit. Snittet den här säsongen ligger på 1592 personer per hemmatmatch. Det är ungefär 500 färre än för några år sedan. Vad det beror på är svårt att svara på tycker Jan Isaksson.

– Nu tappar ju bandyn totalt sett så det är ju inte unikt för Bollnäs.

En bidragande orsak till att folk stannar hemma istället för att ta sig till Sävstaås kan vara Bandypuls sändningar. Mittmedias satsning. Visserligen får föreningen en ekonomisk ersättning på 8000 kronor per match. Det motsvarar inträdet för 67 personer och är alldeles för lågt tycker Jan Isaksson.

– Där tappar vi helt klart, för Bandypuls kompenserar inte intäktsbortfallet. Sen är det bra självklart för dem som inte kan ta sig till Sävstaås och för de som bor på andra orter men håller på Bollnäs. Där skulle jag efterlysa en mycket bättre ekonomisk lösning så vi fick en kompensation för publikbortfallet, för helt klart är det ett bortfall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista