Ida Wennman sa upp sig från jobbet eftersom stressen var för hög.
Ida Wennman sa upp sig från jobbet eftersom stressen var för hög. Foto: Sveriges Radio

Biljettstrulet på bussarna fick Ida att säga upp sig

1:11 min

Biljettsystemet har länge varit struligt på Stadsbussarna i Gävle. Busschaufförerna beskriver systemet som "kaos", vilket ha lett till att många förare känner sig frustrerade och stressade. Ida Wennman är en av dem. 

– Det hände inför ett arbetspass att jag satt och grät. Jag var så sönderstressad, säger Ida Wennman till P4 Gävleborgs Petter Barrling och Martin Svensson på morgonprogrammet. 

Vad är dåligt med biljettsystemet? 

– Det är framförallt långsamt. Det är inte anpassat efter den trafik vi har i centrala Gävle. Vi har alldeles för många biljetter och min största stressfaktor är när maskinen hänger sig. Man står där, har en maskin som inte går att starta om och det är ett 20-tal personer som ska ombord på bussen. Vad gör man?, säger Ida Wennman. 

I går rapporterade P4 Gävleborg om att Stadsbussarna i Gävle nu tvingas betala 50 000 kronor i böter om de inte gör något åt det struliga biljettsystemet i bussarna. Det har Arbetsmiljöverket beslutat. 

Och Ida Wennman har sagt upp sig från sin heltidstjänst och kör numera bara på timmar. 

– Jag kände under en lång period att det blev för mycket för mig, jag blev alldeles för stressad. När jag kom hem var jag ofta på dåligt humör och jag kände att jag orkade inte ha det så längre. Och jag orkade inte känna att jag inte ville åka till jobbet. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista