Ardalan Shekarabi (S) är ny civilminister. Han har tidigare bott i Gävle. Foto: TT
Ardalan Shekarabi (S) är ny civilminister. Han har tidigare bott i Gävle. Foto: TT

Civilministern: Det här är ett viktigt trendbrott

0:30 min

I dag kom beskedet att skattekontoret i Hudiksvall blir kvar. Ett glatt besked för många och en av dem som gläds i dag är civilministern Ardalan Shekarabi (S). 

– Jag är väldigt glad. Det här är en bra dag, inte bara för Hudiksvallsborna och de anställda på Skatteverket, det här är en bra för staten Sverige, säger civilministern Ardalan Shekarabi (S). 

Under hela dagen har Skatteverkets kontor i Hudiksvall tagit emot gratulationer efter morgonens besked att kontoret får vara kvar. Och enligt civilministern är det ett viktigt besked. 

– Vi har haft en tydlig centraliseringsvåg under de senaste åren inom statliga myndigheter, men dagens besked är ett viktigt trendbrott där man stoppar centraliseringsvågen och verkar för att staten ska finnas i hela landet och verkar för att staten ska hålla i hop vårt samhälle, säger Ardalan Shekarabi (S). 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista