Polisbil. Arkivbild. Foto: Linda Zinderland
Polisen kom först till den ensligt belägna fastigheten i Ilsbo men lyckades inte släcka branden. Arkivbild. Foto: Linda Zinderland

Person funnen död i brinnande bil

3:43 min

Medan polisen under onsdagseftermiddagen försökte släcka en kraftig brand i en bil i Ilsbo, upptäcktes en person i den brinnande bilen. Branden var så kraftig att man inte lyckades släcka den och den hade även spridit sig till en närbelägen fastighet. 

Polisen kom till platsen innan Räddningstjänsten hade hunnit fram. Branden var så pass kraftig att polisens brandsläckaren inte räckte till för att släcka  den.

– Man har svårt att komma fram till bilen på grund av hettan och man kunde inte få ut kroppen, säger Mikael Hedström polisens presstalesman i region Mitt. 

När Räddningstjänsten kom till platsen kunde branden släckas. Hur branden har kunnat uppstå samt händelseförloppet ska nu utredas av polisen. Kroppen efter den avlidne har inte kunnat identifieras.

– Anhöriga till dem som äger bilen och dem som äger fastigheten har underrättats. Det var en granne som hade sett röken och åkte fram till fastigheten, som larmade, säger Mikael Hedström. 

Fastigheten som används som fritidsfastighet och ägaren till bilen har anknytning. Platsen är nu avspärrad och bevakad.

En förundersökning om mordbrand och mord, är inledd. Tekniker avvaktar till morgondagen för att kunna göra en teknisk undersökningen i dagsljus. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista