Polis går in i polisbil. Foto: TT
Foto: TT

Man blottade könsorganet för skolflickor

Polisen: Fyra tioåriga flickor blir vittnen
0:51 min

Under den senaste veckan har flera fall av blottande rapporterats i Gävle. Och i dag visade en man könsorganet för fyra flickor vid Lilla Sätraskolan i Gävle.

– Det är fyra flickor i tio-årsåldern som blir vittne till det här. Det kommer fram en man och frågar om de vill se hans könsorgan och sen drar han ner byxorna, säger polisen presstalesman Mikael Hedström. 

Flickorna berättade det hela för sin lärare och sedan larmades polisen. Händelsen inträffade kring elva-tiden på torsdagseftermiddagen. 

Enligt polisen har två liknande fall inträffat i Gävle under den senaste veckan och man undersöker nu om det kan vara samma man. 

– Vi är otroligt angelägen som att man är vaksamma vid skolor. Ser man någon person som man uppfattar beter sig konstigt ska man larma 112 omedelbart, så kan vi åka och identifiera personen, säger Mikael Hedström. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".