Daniel Mossberg.
Daniel Mossberg. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Anmälningskaos inför SM-semifinalen

Det råder infekterad stämning mellan Sandviken och Västerås inför kvällens fjärde semifinal där Sandviken kan säkra en finalplats. Efter att Västerås igår anmälde Sandvikens Daniel Mossberg har Sandviken nu gjort en motanmälan.

Sandviken kopplade greppet om SM-semifinalserien då man vann i Västerås i onsdags och tog ledningen med 2-1 i matcher.

I matchen tvingades Västerås nyckelspelare Simon Jansson lämna isen efter att ha fått en smäll mot nyckelbenet av Sandvikens Daniel Mossberg.

Västerås har anmält Mossberg till bandyförbundets disciplinnämnd och besked om Mossberg stängs av i kvällens match kommer under dagen.

För Simon Jansson handlar det om en kamp mot klockan att bli spelklar till fredagens fjärde match då Västerås måste vinna om inte säsongen ska vara över.

På fredagen kommer även besked från sajten Bandypuls att Sandviken anmält en spelare i Västerås.

Sandviken vill att Västerås Jonas Nilsson blir avstängd för en smäll han utdelade i den andra semifinalen i söndags.  

– De har gjort en anmälan från matchen i söndags. Men jag hoppas inte att det är en "motanmälan", då är man nere i sandlådan, säger Lars Wennerholm på bandyförbundets tävlingsenhet till Bandypuls.

Wennerholm säger samtidigt att de troligtvis inte kommer hinna hantera det ärendet innan kvällens match. Så Mossberg är den enda som kan stängas av ikväll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista