Foto: Jenny Sanner Roosqvist
Foto: Jenny Sanner Roosqvist

Vinna eller försvinna för Brynäs

3:08 min

Efter förlusten mot Djurgården i den första åttondelsfinalen är Brynäs tvingade att vinna på hemmaplan imorgon. Annars är säsongen slut.

– Vi hade en lång match i går, så det är lite rehabträning i dag. Spelarna får rå om sina kroppar och försöka ladda på bästa sätt, säger tränaren Thomas "Bulan" Berglund.

Han har precis haft möte med laget och gått igenom gårdagens match, som de förlorade i den femte perioden. 

Men det var första perioden som ställde till det, berättar Thomas Berglund.

– Sen tycker jag att vi gjorde det bra. Vi lyckades komma tillbaka till matchen och få till stånd en sudden som hade kunnat gå lite hur som helst. 

Har ni gjort några förändringar nu sen tidigare matcher?

– Det får vi se, vi tar inte ut laget förrän imorgon så det får vi se hur det blir med det.

Anton Rödin, som precis fått Guldhjälmen för SHL:s mest värdefulla hockeyspelare, är fortfarande skadad. Thomas Bergund tror ändå att det finns goda chanser för Brynäs att vinna imorgon.

– Det såklart att det är ett stort avbräck för oss, men vi får gilla läget nu och han har varit borta en längre tid, så vi vet om att vi kan klara oss utan honom.

– Imorgon är det två jämna lag som möts. Vi har hemmaplan och vi har spelat bra matcher på hemmaplan tidigare under säsongen så det är bara att hålla uppe effektiviteten och fortsätta skapa chanser så vinner vi imorgon, fyller Thomas Berglund i. 

Gårdagen blev ju väldigt utdragen, hur laddar man som spelar upp efter en sån lång match?

– Det handlar om att ta hand om kropparna, och att försöka ladda så mycket energi som möjligt, säger backen Jonathan Pudas. 

– Känslan nu är bra ändå, det var väldigt viktigt för oss igår att vi tillslut reste på oss och tvingade fram en sudden. Då fick vi energi så nu ska vi tvinga fram en tredje match också. 

Vad skulle det betyda för er att gå vidare till kvartsfinal?

– Det skulle betyda oerhört mycket, det blir lite av att rädda säsongen, säger Jonathan Pudas. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista