Kerstin Carlsson kanalchef, P4 Gävleborg.
Kerstin Carlsson kanalchef, P4 Gävleborg. Foto: Emma Åhlström/Sveriges Radio

Därför tycker jag att du ska vara med i P4:s stora musiktävling

0:30 min

P4 Gävleborg har alltid haft en stark tradition av att lyfta fram lokala musiker och artister. Vår tanke är att skapa en plattform för de nya låtskrivarna, musikerna och artisterna, men också att låta de redan etablerade höras i vår radio. Och nu har du chansen i och med P4:s stora musiktävling Svensktoppen Nästa. 

Under ett antal år har vi på P4 haft Musikpriset. Där har osignade musiker från länet varit med och tävlat om att få Årets Musikpris, en summa pengar och medverkan på en skiva som vi gav ut.

Vi har också värnat livemusiken – dels genom att på olika scener banda liveframträdanden och dels genom att bjuda in musiker att uppträda i direktsänd radio från vår studio.

P4 Gävleborg har varit en viktig aktör i att skapa en större scen för många av de aktiva musikerna i vårt län. Genom att höras i vår radio nås en publik på 80.000 personer. Med våra satsningar på den lokala musiken vill vi vara kulturskapande och bredda möjligheterna för lokala musiker och artister.

Nu är det dags igen. P4:s musiktävling Svensktoppen Nästa ger låtskrivare och musiker en chans att nå en miljonpublik. Det är nionde året som vi på Sveriges Radio vill sätta fokus på nyskriven lokal musik. Fram till den 1/4 2016 tar vi på P4 Gävleborg och våra 24 lokala systerkanaler emot nyskrivna och nyinspelade originallåtar från både nya och etablerade låtskrivare och artister.

För de som sedan väljs ut här i länet för vidare tävlan väntar bland annat radiospelningar och intervjuer i P4 Gävleborg och en final under Molätafestivalen i Järvsö den 4:e juli.

Det är därför jag tycker att du ska vara med i P4:s stora musiktävling!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista