Jenny Sanner Roosqvist/Sveriges Radio
Gavlevallen är viktig för Gefle IF:s fortsatta utveckling tror Thomas Andersson. Foto: Jenny Sanner Roosqvist

Han är Gefle IF:s nye ordförande

1:13 min

I går höll Gefle IF årsmöte och efter drygt 20 år valde man en ny ordförande efter Leif Lindstrand som nu lämnar ifrån sig klubban. Den nya ordföranden heter Thomas Andersson och vill fokusera på både eliten och bredden.

– Jag kan Gefle IF sedan väldigt många år tillbaks och har inte haft möjlighet tidigare på grund av andra uppdrag så det är inget jag gått och funderat på egentligen, säger Thomas Andersson. 

Vad har du för vision för klubben, vad drömmer du om?

– Vad man drömmer om, det är två delar. Dels ska man driva företaget och själva elitverksamheten och sedan breddverksamheten där jag kommer ifrån är otroligt viktigt att den går bra. Lyckas man med den ena biten, företagsbiten och elitverksamheten, då kommer det publik på matcherna och så kommer företagen att sponsra lite mer och så ökar intäkterna. Då blir det pengar över att satsa på breddverksamheten. 

Thomas Andersson kommer från Gävle men bor numera i Stockholm och har gjort en karriär inom finansbranschen.

Du har beskrivits i tidningarna som multimiljonär från Gävle med fötterna på jorden och ett stort GIF-hjärta, känner du igen dig i det där?

– Ja, jag har stort Gefle IF-hjärta, multimiljonär blir man i Stockholm om man har en obelånad etta i innerstan så det är inga konstigheter med det. Jag har varit i klubben i väldigt många låg i alla lag utom a-laget och spelat i klubben och arbetat i klubben. Jag har gjort allt man kan göra förutom att spela a-lagsmatcher.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista