Bildkollage på Kristoffer Appelquist. Foto: Emma Leyman/SR
Kristoffer Appelquist blandar sorg och humor i sin senaste föreställning. Foto: Emma Leyman/SR

Kristoffer Appelquist skämtar om döden

2:50 min

Det roligaste Kristoffer Appelquist varit med om är hans egna mormors begravning. I sin nya föreställning pratar han om döden, med lika delar trams och allvar.

För några år sedan flyttade Kristoffer Appelquists barn hemifrån och lämnade en sorgsen pappa bakom sig. Full av sentimentalitet bestämde sig komikern för att göra en föreställning om sorg och död.

– I bland måste man öppna ventilen och prata om allt det där som man inte vill prata om. Om cancer och barn som dör, om cockerspanielungar som ramlar ner i brunnar och dör, allt det där som vi försöker trycka bort.

I samma veva som barnen flyttade ut började Kristoffer Appelquist skriva på en bucketlist, en lista där man skriver upp vad man vill hinna med innan man dör.

Vad står det på din bucketlist?

– Om du hade frågat förr hade jag sagt det jag alltid säger, jag vill besöka Taj Mahal, men förra veckan frågade någon vad Taj Mahal är, och det visste jag inte riktigt, haha.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista