Magnus Muhrén tittar in i kameran och ler.
Magnus Muhrén. Foto: Annelie Hüllert-Storm/Sveriges Radio.
Bandy

Magnus Muhrén spelar SM-final på lördag

Magnus Muhrén fick ett sagolikt avslut när han lämnade bandyn med glädjetårar, ett SM-guld och ett väldigt tydligt "kroppen är trött, nu räcker det" för två år sedan. På lördag spelar han SM-final igen.

– Jag kommer alltid bära med mig avslutet från 2014, det här blir ju bara en annan otroligt häftig upplevelse, säger Muhrén till TT. 

Den oväntade comebacken kom efter att Villa-Lidköping fått skadeproblem och den nyvärvade anfallstränaren Magnus Muhrén plötsligt skrevs in i laget "bara för säkerhets skull". När sedan Jesper Bryngelsson lämnade laget och Tim Persson blev skadad var det bara för "Murren" att snöra på sig skridskorna igen.

– Det var inte ett svårt beslut att ta då. Om laget jag är i nu behöver mig så ställer jag upp. Men visst, det fanns inte en tanke att jag skulle spela igen när jag lade av där 2014. Jag kunde känna en saknad över att inte få göra något jag gjort i 40 år, och gjort bra, igen, men kroppen var sliten och jag var trött. Nu har jag ju vilat i ett år, och all smärta i kroppen är borta, säger Muhrén.

Sandviken-ikonen gjorde det så bra i slutspelet att han är en given förstärkning i lördagens final mot Västerås. Han har ju vunnit fem SM-guld, tre VM-guld och blivit årets man i svensk bandy vid fyra tillfällen.

– Jag brukar kunna få ut mitt bästa när det verkligen gäller, men måste erkänna att jag fick en liten dipp i semifinal tre och fyra. Det var lite för många matcher på få dagar för min kropp, men nu har jag fått vila ett tag innan finalen.

TT: Hur nöjd är du att du slipper möta Sandviken i final?

– Jag kan inte sticka under stol med att det hade känts konstigt, främst för att jag har en massa kompisar i laget. Men den chansen kände jag ju till hela tiden när jag gick till Villa som tränare.

Lagkamraten Daniel Andersson har varit positivt överraskad av Muhréns ledaregenskaper.

– Jag måste säga att jag är riktigt imponerad av honom som ledare. Han kommer in, trots att han inte har någon tränarerfarenhet, och är otroligt taktisk och pedagogisk.

TT: Är han inte galen som ger sig på det här igen?

– Ja, han förstår inte. Han tror att han är vältränad, men han är inte det. Det är bara hans reptilhjärna som gör honom bra, hehe. Han har ju den där otroliga vinnarmentaliteten, och det är häftigt att han kan toppa upplevelsen från 2014. Nu kan han ju vinna guld med en klubb som aldrig vunnit guld förut, säger Andersson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista