Magnus Muhrén jublar efter SM-guld med Sandvikens AIK.
Magnus Muhrén efter sitt femte SM-guld med Sandvikens AIK 2014.
Bandy

Idag kan Magnus Muhrén vinna sitt sjätte SM-guld

1:09 min

Idag spelar den comebackande SAIK-legendaren Magnus Muhrén SM-final med sitt Villa Lidköping som möter de regerande mästarna Västerås.

Villa Lidköping är nu endast en match från sitt mål att vinna klubbens första SM-guld. Motståndet består av regerande mästarna och tillika seriesegrarna Västerås SK.

Men trots att Villa Lidköping kommer möta ett näst intill identiskt lag jämfört med det som tog SM-guld ifjol så tror inte 41-årige Magnus Muhrén att motståndarnas finalerfarenhet kommer avgöra.

– Vi har haft rätt attityd sedan vi blev klart för final. Det finns ingen nöjdhet från vår sida utan vi är här för att vinna, säger Magnus Muhrén som tidigare vunnit fem SM-guld med Sandviken.

Vad kan du med din erfarenhet bidra med till laget?

– Det handlar mycket om att förbereda oss på vad som kommer vara där ute och hur det kan upplevas att spela en final. Sedan handlar det mest om att släppa ner axlarna och våga köra när det väl gäller.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista