En person håller i en vigselring.
Foto: Susanna Wictorzon/Sveriges Radio.

Sagan om ringen som försvann – och kom fram i Sök & Finn

Fästmannen: Förlovningen var pausad en vecka
2:07 min

I dagens Sök & Finn kan Hasse Persson ha räddat en förlovning. En förlovningsring som varit på villovägar återfanns och återvände nämligen till sin ägare.

Det var Bengt Johansson från Rödmyra i Järvsö som hittat en ring som namnet "Evelina" samt ett datum var ingraverat i. Bengt ringde till programmet och letade efter ringens ägare.

När Daniel Granberg i Ljusdal fick höra att ringens ägare efterlystes hörde han av sig och fick prata med Hasse Persson och Bengt Johansson. Det visade sig då att det var den ring som Daniel fått av sin nuvarande fästmö Evelina när de förlovade sig.

Var förlovningen hotad undrade Hasse Persson?

– Det har väl varit på uppehåll i en vecka, men nu får vi väl köra igen när jag får mig den på fingret igen, säger Daniel Granberg med ett skratt.

Hade du trott att du skulle hitta den?

– Jag tappade den vid fritidsgården i Järvsö när jag hade varit där och jobbat några kvällar. Men fritidsledaren sa att den kommer nog komma fram. Det var tio ungdomar som hjälpte till och leta efter den, men den var försvunnen i snön.

Hur känns det att få tillbaka den?

– Skitroligt! Man känner sig naken på fingret, så det är jätteskönt att få tillbaka den, säger Daniel Granberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".