Brennan Linsley
André Myhrer Foto: Brennan Linsley Foto: Brennan Linsley

Andre Myhrer vann herrarnas slalom i St Moritz

1:41 min

André Myhrer vann slalomtävlingen i schweiziska St Moritz och avslutade därmed världscupsäsongen på bästa sätt. Det var svenskens första seger sedan november 2012 och hans sjätte totalt.

Segern innebar 33-åringens fjärde pallplats i vinter efter en tredjeplats i parallellstorslalom i Alta Badia före jul, en andraplats i slalom i Japan i februari och en andraplats i Hammarbybacken i Stockholm i förra månaden.

Hemmaåkaren Daniel Yule var snabbast i ett första åk där små marginaler skilde toppåkarna åt - 17 av dem hamnade inom en sekund ifrån varandra.

Myhrer körde ur i lördagens storslalomtävling men här var han mer fokuserad och var 20 hundradelar efter schweizaren på en fjärdeplats.

– Det kändes rätt okej. Jag fick inte med mig farten på första flacken, det går att mata ut mer där. Men jag åker bra sista delen, sade Myhrer till André Pops i SVT.

Nu väntar ledighet och i april blir Myhrer pappa för andra gången. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista