FOTO: JESSICA GOW
FOTO: JESSICA GOW
Friidrott

Gävle ett steg närmare värdskap för U-23 EM

Inger Källgren Sawela (M): Jag hoppas på ett ja, det gör alla
0:46 min

Gävle kan nu vara ett steg närmare att få vara värd för U-23 EM i friidrott 2019. I går beslutade en enig Kommunstyrelse att anta budgeten och ansöka om värdskapet. 

Kommunstyrelsen var eniga när de i går beslutade att Gävle ska ansöka om värdskapet. Och det var en belåten Inger Källgren Sawela (M), ordförande i kommunstyrelsen, som kunde meddela utfallet.

– Alla partier har sagt ja till att bli Sveriges kandidat för att söka det här friidrotts EM U-23, säger Inger Källgren Sawela. 

Hur pass nära är vi nu att det kan bli av?

– Paragrafen är justerat och svaret ifrån Gävle har gått iväg. Nu tävlar vi mot andra Europeiska länder. Jag hoppas på ett ja, det gör alla.

Vad krävs från kommunen inför tävlingen?

– Kommunen måste ju rusta Gunder Häggstadion som är i behov av en rustning med eller utan det här friidrotts EM:et. Vi behöver rusta och det kommer upp när vi har budgetberedning, hur vi ska rusta stadion.

Vad tror du om chanserna för Gävle att få värdskapet?

– Jag tror att de är stora, säger moderaternas Inger Källgren Sawela.

Kostnaden för värdskapet ligger enligt kommunens budget på strax under 7,2 miljoner kronor. Utöver det kommer kostnaderna för att rusta Gunder Häggstadion, vad den prislappen hamnar på är ännu oklart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".