Foto: Martin Henriksson / TT
Foto: Martin Henriksson / TT

Ny tränarduo klar i Sandviken

Nya SAIK-tränaren: "Spelarna kommer ha en jättestor påverkan"
0:58 min

Nu är det klart med nya tränare till Sandvikens bandy. Det blir Magnus Brodén tar över ansvaret tillsammans med Sergej In-Fa-Lin. 

– SAIK är ett av dem lagen i Sverige som har ett grundmurat spel som man har haft i många år, så det ska vi givetvis inte förändra. Men det är väl lite småsaker som vi hoppas föra in i spelet, säger säger Magnus Brodén till P4 Gävleborgs morgonprogram.  

Magnus Brodén fick sparken från Hammarby mitt under den gångna säsongen. Tillsammans med Sergej In-Fa-Lin, som har ett förflutet som tränare i Vetlanda och ansvarig för Sveriges P19-landslag, är han alltså Sandvikenslaget nya tränarduo. Och Brodén är imponerad av SAIK:s gångna säsong, där laget nådde semifinal i bandyns SM-slutspel.

– Man hade en del otur med avstängningar och skador på slutet, vilket påverkade resultatet mot VSK. Ändå lyckades man pressa fram fem matcher mot Västerås, som sen blir svenska mästare. Så man måste väl säga att de har gjort en jättebra säsong, säger Magnus Brodén.

– Magnus och Sergej är två av Sveriges mest eftertraktade tränare. Det blir intressant att prova två tränare utifrån med lite nya tankesätt som kan ta spelet till en ny nivå, säger Daniel "Zeke" Eriksson, elitansvarig i Sandviken, i ett pressmeddelande från den niofaldiga mästarklubben.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".