Sanna Englund, vittne till det misstänkta mordförsöket vid CH i centrala Gävle.
Sanna Englund, vittne till det misstänkta mordförsöket vid CH i centrala Gävle. Foto: Privat/Tomas Forsman.

Sanna i Gävle: Höll hans hand efter mordförsöket

"Det var otäckt att se hur han blödde från ryggen"
1:36 min

Ett stort antal vittnen hörs nu av polisen efter det misstänkta mordförsöket i Gävle på påskafton. Sanna Englund, 25, skulle gå till gymmet när hon hamnade mitt i kaoset.

Polisen jobbar nu mot klockan i sina försök att utreda händelseförloppet när två män på påskaftonen utsattes för försök till mord eller dråp vid CH mitt i centrala Gävle. Ett 20-tal personer fanns på platsen och vittnena är många.

Sanna Englund, 25, förstod direkt att det var allvar. 

– Det var inget litet bråk. Man såg att det kommer att spåra totalt. Det var ett helt gäng som skrek, sedan flög de åt alla håll och kanter, säger hon. 

Två män, en 20-åring och en 24-åring, låg knivhuggna kvar på marken. Den ena mannen var medvetslös, och Sanna satt med den andra. 

– Jag ville bara hålla honom lugn. Han sa att han hade ont och ville att jag skulle hålla honom i handen. Det var först när man vände honom om och såg att han blödde från ryggen som det blev otäckt. 

Sanna Englund är bara ett av många vittnen som nu hörs av polisen i Gävle. En man i 20-årsåldern och en man i 45-årsåldern är anhållna misstänka för försök till mord alternativt dråp.

Enligt polisinspektör Ola Wikberg är utredningen just nu inne i mycket känsligt skede.

Redan under tisdagen måste den förste misstänkte häktas och polisen försöker nu med hjälp av vittnesmålen skapa sig en bild av händelseförloppet. 

Den ena mannens tillstånd beskrevs först som kritiskt, men på måndagen kom beskedet att de båda kommer att överleva.

Vittnet Sanna Englund blir lättad när hon får höra det. 

– Jag har varit jätteoroligt över hur det skulle gå för dem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".