Två kvarter spärrades av i Gävle på påskaftonen.
Två kvarter spärrades av i Gävle på påskaftonen. Foto: Tomas Forsman/Sveriges Radio.

Far och son häktade efter mordförsök på påskafton

Polisen: Det finns en film på bråket
1:20 min

I dag på eftermiddagen häktades två män, en 44-åring och en 19-åring som är far och son, misstänkta för inblandning i det stora bråket i centrala Gävle på påskafton. Pappan häktades misstänkt för försök till mord och sonen för ett fall av grov misshandel.

Polisens presstalesman Mikael Hedström säger att det handlar om ett bråk mellan två grupper som tidigare varit inblandade i bråk.

– De här personerna har tidigare i veckan varit med i ett bråk utanför en restaurang i centrala Gävle. Alla personer som är aktuella har haft med rättsväsendet att göra tidigare. Då handlar det bland annat om narkotika, stölder och misshandel, säger han.

Det var vid halv sju-tiden på kvällen på påskafton som polisen larmades till ett bråk i korsningen mellan Norra Centralgatan och Nygatan i centrala Gävle. Totalt fanns ett 20-tal personer på platsen och två män, en 20-åring och en 24-åring hittades skadade på marken.

För ett av offren var tillståndet ett tag kritiskt men det har förbättrats nu. Polisen misstänker att många kan ha sett bråket och man fortsätter nu att knacka dörr i området.

– Det här inträffar på kvällen när det fortfarande är ljust ute och det finns ett par stora fastigheter som har fönster ut mot gatorna. Sedan har vi konstaterat att någon har spelat in en film och levererat till Aftonbladet, säger Mikael Hedström.

Polisen har begärt att få ta del av filmen, men fått nej med hänvisning till källskyddet. I stället får utredarna titta på filmen på tidningens webbsida, men där syns inte de inblandades ansikten.

– Det kan inte uteslutas att fler har spelat in det som händer. Vi är mycket angelägna om att komma i kontakt med personer som har filmat, säger Mikael Hedström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".