Foto: Hasse Persson/Sveriges Radio
Strands IF:s många supportrar får vänta på allsvenskt handbollsspel. Foto: Foto: (arkivbild) Hasse Persson/Sveriges Radio

Strands IF nådde inte ända fram

1:01 min

Drömmen om allsvenskan tog i går kväll abrupt slut för handbollstjejerna i Hudiklaget Strands IF som förlorade sin andra kvalmatch bort mot Lidingö med hela 16-29. Det betyder att laget nu får ladda om för ytterligare en säsong i Div. 1, nu med nykomlingarna Arbrå som lokala konkurrenter.

Lidingö som vann den första kvalmatchen med 20-26 visade sig på hemmaplan vara starkare i allt. Siffrorna talar sitt eget tydliga språk säger Strands tränare Magnus Dehlin:

– Det är klart, när man får stryk med 13 mål känns det som utklassning. Lidingö var bättre på i princip alla positioner, säger han.

Strands chanser mot det starkare Lidingö minskades dessutom ytterligare när nyckelspelaren Maja Allgulander fick en smäll i skallen som tog henne ur spel:

– Hon kände sig så pass yr att vi valde att låta henne vila 2:a halvlek, berättar Magnus Dehlin.

Besvikelsen är därför i dag givetvis stor, men Magnus Dehlin kan samtidigt konstatera att laget mot bakgrund av sina förutsättningar gjort en beundransvärd säsong:

– Trots att vi började säsongen med nio nya spelare tog vi oss ända till ett allsvenskt kval! Sett i ett större sammanhang var vi just nu däremot helt enkelt inte tillräckligt färdigbyggda för att också verkligen kunna gå upp i Allsvenskan, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista