Anna Sjöberg, boende i Sätra i Gävle.
Anna Sjöberg, boende i Sätra i Gävle. Foto: Linnea Johansson/Sveriges Radio.

Grannar i Sätra bestörta efter misstänkt mord

"Det är otäckt, när man bor så nära"
1:27 min

Flera av grannarna i ett lugnt bostadsområde i Sätra reagerar starkt på att polisen nu misstänker att deras 83-åriga granne blivit mördad.

Anna Sjöberg var ute och gick på när hon på lördagsförmiddagen passerade det avspärrade huset.

– Det är otäckt tycker jag, när man bor ganska nära, säger hon.

På lördagsförmiddagen anlände polisens tekniker till det röda huset i Sätra. Samtidigt började två poliser knacka dörr för att ta in vittnesmål från grannarna.

Den 83-åriga kvinnan var pigg, enligt grannarna. Hon sågs ganska ofta vara ute och gå på vägen och var så sent som förra helgen ute i trädgården och krattade löv.

Området i Sätra beskrivs som lugnt. Det bor många medelålders och äldre i husen. En nyinflyttad barnfamilj berättar att de valde området just för att det känns tryggt.

Sätrabon Anna Sjöberg tycker nu att situationen känns olustigt.

– Särskilt när man inte vet, det kan vara någon utanför eller någon nära. Man vet ju inte. Det är otäckt, om det ska vara mord.

Enligt grannarna ska kvinnan senast ha setts vid ett- eller halv två-tiden på måndagseftermiddagen. Framåt seneftermiddagen stod sedan en ambulans utanför huset.

– Jag tycker att det är mycket mord som händer nu, runtom i hela Sverige. Vi har larm på huset hemma, så jag känner mig ganska säker när jag är hemma. Men att det är nära är otäckt. Särskilt när det är en äldre också, om hon inte har kunnat gjort någonting.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".