Henrik Lundholm vann när P4 Gävleborg anordnade Svensktoppen Nästa-finalen i fjol, här med programledaren Clara Sagström.
Henrik Lundholm vann när P4 Gävleborg anordnade Svensktoppen Nästa-finalen i fjol, här med programledaren Clara Sagström.

De siktar mot Svensktoppen

34 bidrag har kommit in till Svensktoppen Nästa och P4 Gävleborg. Nu skall juryn lyssna och utse de sex låtar som tar sig till final.

– Det är många bidrag som håller hög kvalitet och det innebär att det kommer att bli en fantastisk direktsänd final under Moläta-festivalen i Järvsö den 4:e juli, säger Kerstin Carlsson, kanalchef på P4 Gävleborg.

Den 13:e juni kommer juryn att vara klar med sitt arbete och vilka som blir finalister presenteras i eftermiddagsprogrammet i P4 Gävleborg efter kl 15 den dagen.

En månad senare kommer låtarna att spelas intensivt i radio under tre veckor för att lyssnarna ska få rösta på sin favorit. Därefter blir det direktsänd final i Järvsö där alla sex artister spelar sina bidrag live inför publik och jury. 

– De låtar som har kommit in representerar en mängd olika genrer, de är inskickade från hela länet, och det känns jättekul med ett så starkt startfält. Också roligt att i vår lokala radio få presentera ny lokal musik, både från artister vi har hört förr och för vår del nya bekantskaper, säger Kerstin Carlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".